Artikel: Invigning av Kinahallen

På nationaldagen invigdes Kinavallens aktivitetshall i Ullånger. Högtidstal av Magdalena Forsberg, gudstjänst, spexfotboll och ankrace var något av det som som bjöds på i det fina sommarvädret.

Birger Jonsson, unämnd till Ullångersbon 2012 för sitt engagemang för hallens tillkomst, inledde invigningen. Därefter tog en annorlunda fotbollsmatch vid. Spelade gjorde damlagen i trakten, prästen Mats Hallin agerade domare.


Domare Mats Hallin förklarar reglerna för bland annat Nils-Gunnar Nilsson från Mittrevy, tidigare känd som Ullångersrevyn.

”Jag har läst regelboken,” försäkrade domaren innan spelet. Avblåsningar med kommentarer som ”smalben”, ”passivt spel” och ”man måste samarbeta och passa till varandra” var något publiken kunde ta del av. I slutet hettade det till mellan spelare och domare och till publikens stora förtjusning jagade samtliga spelare en snabb Mats Hallin av plan.


Domare Mats Hallin jagas av plan av upprörda spelare .

Fotbollsentusiasten Mattias Mähler svarar lite dröjande på frågan om något varit anmärkningsvärt med matchen: ”Det var väl egentligen allting”.

Mats själv berättar hur det gick till när han blev utsedd till domare. Han sitter i planeringsgruppen för nationaldagen i Ullånger och under ett möte nämndes spexfotbollsmatchen där man ville ha tokiga domslut.

”Då kan jag anmäla mig” sa Mats. ”Men de tog det på allvar, de hade ingen humor ”, skrattar han.

Har du fått blodad tand?

”Nej, det har jag inte utan jag hänvisar till att fotbollsförbundet tog av mig min domarlicens direkt och för all framtid. Det är mitt försvar ” säger Mats och verkar nöjd över det.


Siv Böhlin i serveringen gör i ordning gott tilltugg av meloner.

Greta Svalskulla, Docksta, i sin fina dräkt från Närpes i Finland prydde invigningen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *