Saknat lamm

Det här var ingen rolig morgon. Lyckans Osts ena lilla är borta. Det är alldeles tyst och stilla förutom Lyckans Ost som ropar efter sitt lamm med jämna mellanrum. Ibland kan lamm somna till någon annanstans i flocken men de riktigt duktiga mammorna tappar sällan eller aldrig bort sina lamm. Lyckans Ost är en sån mamma.

Vi hittar inte lammet. Vare sig inne i hagen eller strax utanför. Jag tycker jag hör något inne i skogen men det är förmodligen bara fågelkvitter och min stora önskan att höra henne. Jag tänker att hon kanske fått sig en kyss av stängslet och reagerat som en hund kan göra, med att bara springa rakt iväg. Men det är egentligen orimligt, veckogamla lamm gör inte så.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *