Artikel: Grönt ljus för nya vårdcentralen

Bildtext: VOON:s vårdcentral att bli granne med arbetsförmedlingen.

Nu har landstingsledningen sagt ja. VOON kan därmed börja skriva avtal med den vårdpersonal man behöver för att starta upp Vårdcentral Sollefteå Centrum.​

I måndags beslutade Västernorrlands landstings enhet Fritt vårdval att ge grönt ljus för VOON:s nya vårdscentral.

– Nu kan vi sätta fart på de praktiska förberedelserna och vi ska vara klara med rekryteringen av cirka 20 läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal redan före månadsskiftet, säger Stefan Kanerva, ordförande i VOON.

Dock kommer manföreningen inte att kunna öppna upp den 4 september som man tidigare planerat:

– Det dröjde ett tag innan vi fick besked från landstinget om vilka kompletteringar av vår ansökan som man ville ha och de flesta av våra blivande medarbetare har en uppsägningstid innan de kan börja hos oss. Det gör att vi nu siktar på att kunna ta emot de första patienterna i november, men då ska vi vara så väl rustad, både när det gäller personal och utrustning, att våra patienter ska kunna komma till oss direkt utan några köer eller väntetider.

Den som väljer att besöka den nya vårdcentralen kommer inte att märka av någon ekonomisk skillnad. Patientavgifterna är desamma oavsett vårdcentralen eftersom landstingets tariffer styr, både avgift för patient och ersättning till vårdcentral för utfört arbete.

Intresset för att börja arbeta vid den nya vårdcentralen har varit stort, närmare 90 personer har hört av sig. Bland dem finns läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal.

– Vi är överväldiga av det stöd som vi har fått, både från företag och privatpersoner, inte minst ekonomiskt, säger Stefan Kanerva. Vi kan redan nu se, att VOON kommer att ha en ovanlig finansiell styrka för att vara en så nystartad verksamhet. När det gäller vårdcentralen har vi på mindre än ett år gått från idé till förverkligande. Med det i ryggen siktar vi nu på nästa steg, att ta över Sollefteå sjukhus.

Läs mer om hur det kommer att fungera i praktiken: VOON, den nya vårdcentralen i Sollefteå

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *