Artikel: Listan för sjukvårdspartiet

“Jag är fantastiskt stolt över att vi fått ihop en så bra lista på så kort tid. Vi har gått från 0-100”, säger en mycket nöjd Mattias Rösberg, ordförande för Sjukvårdspartiet i Västernorrland.

Sjukvårdspartiet i Västernorrland har precis levererat sin kandidatlista till landstingsvalet 2018. 

– Vi hade årsmöte den 10 mars, och det första egentliga styrelsemötet den 17 mars. Vi har alltså bara suttit en månad och vi har gått från 0-100! säger Mattias Rösberg.

Partiet har tidigare gått på sparlåga. Mattias själv klev in på allvar i december 2016, när Ådalsgruppen drogs igång. Han blev invald i styrelsen som ledamot 2017. Sedan dess har han arbetat med att få igång partiet.  

– Jag är fantastiskt nöjd! Listan, som jag tycker, är en fantastiskt sammansättning av folk från olika inriktningar. Här finns kommunala partier som går in i ett regionalt parti. Sedan har vi personal och folk från de olika grupperingarna kring vården. Vi har Per Gybo och Annica Engström från BB-ockupationen. Jag själv och Katarina Hägg från SFA och ÖFA, alltså sjukhusgrupperna i Sollefteå och Örnsköldsvik.

Med finns även några gamla rävar som Malte Hellström och Barbro Ekevärn – Barbro har tidigare suttit i den kommunala gruppen i Härnösandd. Vi hittar även tidigare ordförande Yngve Nilsson och andra kända Härnösandsnamn som Erika Sahlin och Gun Enquist Öhman. Robert Thunfors, ordförande för partiet i Timrå,  är också ett valbart namn.

Sjukvårdspartiet anmäler sammanlagt 28 kandidater till landstingsvalet 2018. 

– Det är äldre, yngre, kvinnor och män. Gemensamt för alla är att de vill vara med och ta det ansvar för regionen/landstinget som saknats under en sådan lång tid. Vi är motsatsen till det som varit och vägen mot framtiden, avrundar Mattias.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *