Lodjursspår i hagen

Lodjursspåret är 10 cm långt. Bredvid ett annat, mycket mindre spår, i motsatt riktning.

Idag hittade vi massor av lodjursspår mitt i fårhagen. Jag har förlorat får tidigare till lo, så det var med en klump i magen jag såg mig om efter någon liggandes död. Men alla tackorna levde! Kanske var det en mätt lo som bara var ute och rekade!

Den hade först passerat uppfarten till Torpet som just nu står tomt på gäster. Som tur var hade den vänt om innan den kom upp på gården. Spåren är ca 10 cm långa och nedanför Torpet finns dubbla spår, ett betydligt mindre än lons. De går dock åt olika håll så kanske är det en räv som gått en annan tidpunkt under natten. Jag har hängt ut mina arbetskläder och radion spelar P1. Det känns inte riktigt bra att lämna gården idag 🙁

**********************
Today we found lynx tracks in the middle of the sheep garden. All the sheep was luckely alive 🙂 The Lynx had gone everywhere and even folded up towards Torpet where the rams are. Fortunately, it had turned around before it came up on the farm. The tracks are about 10 cm long and below the Torpet there are double tracks. However, they go in different directions so maybe it’s a fox that has gone a different time during the night.

I have been hanging out my working clothes and the radio is playing P1. It doesn’t feel so good to leave the farm today 🙁

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *