Varför så många baggar?

Gutebaggen Vide i Sjö hösten 2018.

Nu kom jag på det! Varför jag har så många baggar =)

Jag pratade just med en god vän, en nybliven hönsägare. Han skaffade hönsen ifjol (högproducerande leghorn). I vår kläckte han fram kycklingar från inköpta ägg. Nu står han dels med 1,5-åriga höns som han vill sälja (till förmån för de unga kycklingarna, mer av lantrastyp).

Dels säljer han en bunt tuppkycklingar, han vet liksom inte hur han ska bli av med dem.
– Behåll dem så länge de är snälla, tycker jag. Det är ju spännande att se hur de blir som stora, med all fjäderprakt och tuppig utstrålning.

Det är så det har gått till här hemma, inser jag. Jag har sparat intressanta bagglamm. Så länge de är snälla och ser lovande ut får de vara kvar. När de sedan är stora, ståtliga och snälla har de ju ett bra avelsvärde. Och då vill jag ju använda dem själv, förr eller senare.

Ibland dyker det upp någon som söker gutebagge på Facebook. Vänner till mig brukar tagga mig i inlägg som “Lillemor, har du något att sälja?”.

Tänk. Det har jag aldrig =D

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *