Framme i USA

Landade på Newark AirPort i USA vid tio svensk tid, då var klockan fyra här i USA. Blir man yngre eller äldre än de som inte åkt från Sverige? New York såg jag inget av igår, däremot – via flygplanets fönster – riktigt fina bergsområden och oväntat mycket glesbygd (vi kom in från nordligaste USA, via Island). 

Newark AirPort ligger i New Jersey och är en av New Yorks tre största flygplatser. Det var det som först fångade min uppmärksamhet. Jösses vad plan det var i luften som väntade på att få landa (tror dock det var lite extra mycket just då, vi hade själva fått vänta på landning). 

Processen att komma in i USA består av visa pass, kontrollera ditt Esta och visa upp en deklaration du gör under själva flygresan. Det kändes lite upprepande och det tog tid att gå igenom ESTA-kontrollen. Nu finns i alla fall samtliga mina tio fingrars avtryck reggade i USA. 

Taxi till boendet i Irvington i New Jersey (NJ) och sedan en promenad på byn för att köpa hem mat.

Boendet skiljer sig en del från hemma, det som slog mig mest var att folk inte tände lamporna inne. Kolsvart överallt, fönsterlampor verkar inte existera. Många elledningar är gamla och luftburna. De kanske kan förklara de svarta fönstren 🙂

Halv tre svensk tid stöp vi i säng. Klockan fem lokal tid kunde vi inte hålla oss utan klev upp men fortfarande mörkt så dela med mig av hur lägenheten ser ut får vänta!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *