Fukt i golv

Fukt i golv

Golvet idag.

Det finns mycket att klura på när det gäller hus. Hittade något i det gamla timmerhuset häromdagen. Först svor jag över att jag aldrig hann gräva bort jordmassor och dika i höstas. Sen tänkte jag att vad bra. Nu får jag åtminstone ett av svaren till fukten, och jag kan göra mig en uppfattning om hur stor påverkan kan ha varit. Om den lilla snö vi fått, och de relativt få dagarna med plusgrader, har gjort detta i januari, hur ska det då inte se ut våren efter en snörik vinter?

Sen tänkte jag ett varv till. Tänk om det kommer underifrån och ett av mina worst case scenarios vid köpet visar sig vara en realitet? Hussvamp och vattenåder under huset. Mycket till hussvamp har jag inte hittat, men det här med vattenåder? Bara att fundera vidare. Googla och sätta upp en liten kamera vore ju intressant.

En annan sak slår mig. En mörk fläck i höstas, mitt på golvet, i svackan, på kanske 1,5×1,5 meter, dröjde sig tjurigt kvar, trots att allt annat var torrt. En sån där sak jag noterade men inte ville tänka så mycket på. Sjögården i Viätt kanske man ska döpa torpet till 😁 Dränera bör gå, sa en klok vän ikväll. Dock med risk för att brunnen sinar. Eller flytta kåken.

Ja, till Italien! tänkte jag omgående.

Jag letade några bilder från i höstas, men hade ingen klockren på den mörka fläcken. Men det syns var gullfibern var som mest sunkig. Tack för dessa mobilkameror som är så lätta att ha med, och använda!

Golvet i höstas, Gullfibern i mitten och till vänster är sämst.
Golvet i höstas.
Här syns den mörka och envisa fuktfläcken, till nederst lite till vänster i bild.
Golvet idag.
Golvet idag.
Golvet idag. Maskoten hänger kvar i fönstret sedan i somras <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.