Sättningar i Viättstugan

Förra helgen la jag ut den beige bäddsoffan, troligen från 60-talet, och som stod mot badrumsväggen när jag köpte ifjol våras, på Facebook. Gratis för den som ville, riktigt roligt att det blev en bekant som högg. Catrine och Stefan kom idag för att hämta den, lite lagom nysnöat att köra på =D

Vi satt rätt länge i stugan och pratade, och kom att tala om sättningarna som jag tycker har ökat rejält i köket. Tapeten har krullat till sig betydligt mer än vad som var fallet i våras. Jag har klurat på om det haft med värmeväxlingarna under vintern att göra, inte riktigt rimligt, men det enda jag kom på har förändrat sig sedan jag dök upp. Det skulle kunna vara att en plint har flyttat på sig, sa Stefan.

Jamen självklart! Alla dessa stora träd som fallit i sommar, både nedanför och på stugans vänstra sida! Det blir till att se över plintarna i vår! Jag skriver in det på göra-listan =)

Givetvis även en rundtur i Stora huset. Oförändrat isigt på salsgolvet, Willan har visat en del intresse för vad som är under hallgolvet och idag smet hon obevakat dit. Lite knivigt att ta sig ut men med lite hejarop ålade hon sig ut samma väg som den som öppnades för henne i våras =D

Lite diskussioner kring den igenmurade stenfoten, betongens vara eller inte vara, Stefan tipsade om att fanns alternativ till hästmyror i de timmerstockar som är angripna, han hade varit med om någon slags skalbagge och som drogs till timret om det fortfarande fanns bark på det. Eller om skalbaggen rent av följde med timret in. Det är såklart inget som går att avgöra nu, huruvida det var bark på timret för över 120 år sedan =D men väl värt att ha i åtanke längre fram.

Som vanligt njutbart att gå upp på övervåningen, det har varit så mycket jobb och stök med prylar, möbler, fukt och golv, att jag glömt bort den känslan jag själv fick när jag var upp från början. Men jag blev rejält påmind av dagens besökare =)

Catrin är inne på sin fjärde termin som möbeltapetserare på Träakademien. Vi kikade lite på soffor och fåtöljer på övervåningen, inga märkvärdigheter, men ändå roligt att höra henne berätta om sina iakttagelser.

Därefter på Torpet fick hon ett uppdrag, att laga blixtlåset på världens skönaste fåtölj =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.