Vallhunden flyttar gutebaggarna

Blev häromdagen ombedd att hjälpa till att lägga upp några hundbilder till en vallhundsdatabas. Jag kanske ska lägga upp en på min egen hund också, tänkte jag. Förr i världen när jag hade mindre jobb härhemma åt hundarna (mindre djur, färre områden att beta), då hade jag gott om bilder. Nu när det arbetas desto mer är bildbanken usel. Jag snodde helt enkelt en väldigt lågupplöst bild ur filmen där Willan flyttar gutebaggar från ett bete till ett annat.Tänker när jag ser filmen att jag inte skulle kunna tänka mig att vara utan vallhund, alla dessa flyttar, snabba djur, tunga djur, försvunna djur, det skulle inte funka. Dessa baggar har ingen respekt för mig, utan hund de skulle bara stå kvar och förvänta sig en och annan klapp och kanske puss 😁 Eller helt sonika bara gå sin väg för att hitta något smaskigt att äta någon annanstans.

Lillfia är mitt ovärderliga och ständiga sällskap i vardagen.

Jag, eller kanske närmare bestämt fåren, betar många olika delar av gårdarna i Sjö. Baggarna går en grupp, tackor med lamm i en annan. På hösten delas tackor och lamm av för att lammen ska bli van att hanteras med hund. Utan hunden skulle det här jobbet vara jättesvårt, med hund går det lekande lätt. Bästa arbetskollegan som aldrig tjurar för att det är mitt i natten, regnar, snöar, kort varsel eller annat =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.