Sångsvanarna är tillbaka

Sedan ganska precis en vecka tillbaka så har jag hört sångsvanarna vid ån nedanför gården i Viätt. Jag har inte velat störa tidigare men nu gick jag ned för att kika. Eftersom jag bara har en enda hund nu, fick lilla Willan följa med på svanspan. Inte otippat var hon dålig på att smyga fram som en indian – svanen upptäckte oss och flög iväg längre upp efter ån.

Det är paradoxalt nog betydligt svårare att fota vilda djur på landet, än i stan, och helst då storstan. På landet är man nära naturen och det ger djuren stort uttrymme, de är inte vana vid människor. Förra veckan hade två gräsänder hittat ett tinat dike efter åkern, de flög så snabbt iväg när jag kom att jag knappt hann se vad det var för sort.

Det är en härlig tid nu. Stora och små fåglar kommer tillbaka allt eftersom isen går upp. Korpen och pärlugglan hör jag endast, men det är vackert nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.