Vy över Hundsjön, en udde och berg. Träd som speglar sig i den blanka vattenytan.

När du gått en bit genom skogen, uppför berget öppnar naturen upp sig. Framför dig ser du Hundsjön i all sin prakt. Intill vattenbrynet ligger bastun och den mindre stugan. Uppe på knallen ligger storstugan. Alla tre byggnaderna med altaner ut mot sjön. Faktum är att två av altanerna går ut över vattnet.

Vildmarksupplevelsen

Här bor du och ditt sällskap ensam, inga andra gäster, mitt i naturen, genuint, primitivt, med ett mycket enskilt läge. Ta båten ut med fiskespöet. Eller sitt på altanen i kvällssolen och njut av tystnaden. Här finns en hel del värt att vänta på, djurlivet är rikt. Bäver, fågel och fisk i sjön, skogs och rovfågel är också vanliga gäster. I markerna finns en hel del älg.

Den mindre, stugan på cirka 10 kvadrat, har fyra bäddar och altan ut över vattnet.

Storstugan strax ovanför, är på cirka 32 kvadrat och har även den fyra bäddar. Alla sängar i stugorna är våningssängar. I storstugan finns kylskåp och spis (gasoldrivna), samt ett väl utrustat kök med diskho och avlopp. Diskvatten hämtar du själv i sjön. Dricksvatten finns i dunkar. Stugan har en altan med utemöbler och tak.
12 volts el (batteridriven) men det finns en omkopplare till taklampa och en vanlig kontakt, så att du kan ladda mobil och dator.

Vid vattenbrynet ligger även den vedeldade bastun. Och båten. Utedasset hittar du uppe på knixen.

Hyra stugan

Priset varierar över när du vill bo och hur länge du stannar. För år 2024 är priset under högsäsong 1 200 kronor och under lågsäsong 1 000 kr. För tillgänglighet, ring eller skriv!

Grundpriset är för sex bäddar, men stugorna rymmer tillsammans åtta. Du kan även hyra sängkläder och handdukar.

Stugan hyrs ut delar av vinterperioden. Då tillkommer kostnad för gasol om du väljer det alternativet istället för ved (fri tillgång). Just under vintern rekommenderar vi ett max antal gäster på fyra, eftersom det då är mer lämpligt att bo i storstugan.

I hyran ingår båt och fiske i allmänna vatten. 
I två av områdets sjöar planteras öring, röding och regnbåge in årligen. 80 kronor/dygnet, max 3 fiskar/dygn.

Har du frågor eller vill boka?

Ring 070-697 50 77, eller maila lill@peak.it. Du kan också använda kontaktformuläret nedan: