Vackert och lugnt läge

Längst upp vid åkerkanten, med fönster och veranda vänd mot morgonsol och söder, ligger den lilla stugan med den stora fria utsikten. Vakna upp och se morgondiset över sjön, gå ut barfota på verandan eller öppna bakre dörren som leder ut till kullen med sluttande betesmark och åker, ända ner till Viättsån som just kommit ut ur orörd enslig skogsmark.

Läget är mycket lugnt, det finns inga grannar vintertid och under sommaren, när de är i byn, märks de knappt av. Bakom, lite längre in på gården, står ett obebott gammalt timmerhus och ett vedförråd.

Bra fiskevatten och bad

Nere vid Dämstasjön finns en badplats, med grillplats och bastu. Badplatsen är känd för att ha varmt vatten, inte konstigt, med det soliga läget.

Här är också gott om bra fiskevatten, redan nere vid Sjögarbron och badplatsens brygga finns chans på fisk. Inte långt bort ligger Köpmantjärn och Stora Bergstjärn, med rödig, öring och regnbåge.

Naturen inpå knuten

Till och från under sommaren går får och betar runt knuten, besök hos dem ingår i vistelsen. Rådjur och älg är inte helt ovanligt, lättast dock att se vintertid. På vintern kan man även få besök av renar, vanligast i mars och april.

Under kalla vinterkvällar och nätter kan du som hyr stugan med lite tur få se norrsken.

Välutrustad stuga

Semesterboendet med sina 36 kvadratmeter är relativt välutrustad. Den har en liten kökshörna för fyra, kyl och frys, spis, mikro, kaffebryggare och vattenkokare. Allrummet har en centralt placerad kamin, fåtölj och en soffa väldigt enkelt att bädda om till säng (140×200 cm). Här finns också ett litet sovrum med två sängar, de kan stå ihop eller skjutas isär. Badrummet har komposteringstoalett (Separett Villa), handfat och dusch.

Pris 600 kronor per natt. Ved ingår, kostnad för el tillkommer. Vill du hyra sängkläder och handdukar kostar det 150 kronor per person. Roddbåt finns att låna.

Vill du boka och kolla när stugan är ledig? Kika i bokningskalendern!

fin utsikt över åkrar och sjö
Stugan har en högt och öppet läge, med utsikt över åkrar och Dämstasjön. Idag är vyn öppnare eftersom diket en bit ute på åkern är rensat från träd.
det ljusa köket med bord och stolar för fyra
Litet men välutrustat kök med plats för fyra personer.
Stugans kök med kyl, frys, mikro, diskbänk, köksmaskiner och spis.
Kök med kyl och frys, mikrovågsugn och spis. Kranvattnet duger bra att diska och duscha i, vattnet i glasbehållaren är till mat och dryck.
Stugans lilla kök är välutrustat.
En liten men välutrustad kökshörna.
Eldstaden står centralt i stugan.
Mysigt, varmt och gott med kamin kalla krispiga vinterdagar.
Förutom sovrummet med sina två sängar, är soffan i allrummet väldigt enkel och smidig att göra om till säng (140×200 cm).
Stugans köksfönster har en fin utsikt och gör köket ljust.
Stugan har gott om fönster och därmed ljusinläpp. Köksfönstret har en härlig utsikt över åkrar och sjö.
Braskaminen är centralt placerad i stugan.
Eldstaden är enkel att tända upp och att elda i.
Stugans badrum med handfat och fönster ut mot en gammal tall.
Badrum med handfat, dusch och komposteringstoalett.
Badrummets dusch och fönstret ut mot den gamla knotiga tallen.
Dusch med fin utsikt.
Stugans badrum har en komposteringstoalett.
Komposteringstoalett med separation, Separett Villa.
Stugans vackra utsikt en vintrig solnedgång.
December. Det är lätt att nå skoterleder från stugan.
Stugan med snö runt om lyses stämningsfullt upp av månen genom molnen.
Stugan en sen novemberkväll. Det har redan kommit lite snö. Vintertid känns det som om stugan ligger väldigt nära himmelen och stjärnorna. I bakgrunden kan man klara kalla kvällar och nätter ibland se norrsken.